OYUNCULUK ANA SANAT DALI

 

Bölümlerin eğitim programında Türkiye´nin ve Almanya´nın farklı ekollerinden profesyonel sanatçılar ve akademisyenler olmak üzere kendi alanlarında uzman kişiler yer almaktadır.

Oyuncunun da tiyatronun değişen diline, yeni ve farklı biçimlere uyum sağlayacak bir donanıma sahip olması gerekir. Bu amaçla konservatuvarımız, öğrencinin farklı ustalardan farklı oyunculuk yöntemlerini öğrenmelerine olanak sağlayacak özgün bir eğitim modelini önerir. Bu model içerisinde Türkiye'nin ve Almanya'nın farklı ekollerinden profesyonel sanatçılar ve akademisyenler olmak üzere kendi alanlarında uzman kişiler yer almaktadır. Amaç, öğrencinin günümüz çağdaş oyunculuk anlayışıyla eğitim görmesi ve farklı oyun dillerini farklı oyunculuk metotlarıyla deneyimleyerek uluslararası platform için hazır ve donanımlı hale gelmesidir.

 

Blok seminerler, workshoplar ve provalarla eğitimi desteklenecek olan öğrencilerimiz mesleki donanımlarını güçlendirecek olan farklı workshoplara da Berlin’de katılma olanağı bulacaktır.   

Hem üniversite yapısına uygun teorik derslerin hem de konservatuar yapısına uygun uygulamalı derslerin birbirini pekiştirmesine özen gösterdiğimiz okulumuzda derslere devam zorunluluğu bulunmaktadır.  Haftanın beş günü sabah 09:00 ile 16:00 saatleri arasında yapılacak tam gün eğitim programı gelen konuk hocalarımızın programına göre değişkenlik göstereceğinden güncel ders programı aylık olarak ilan edilecek ve web sayfasında yayınlanacaktır. 

 

Bölüm Adı: Oyunculuk Ana Sanat Dalı

Kontenjan: 20

Eğitim Dili: Türkçe

Süresi: 3 Yıl (30 Ay) (3600 Saat)

Ders Günleri - Saatleri: Pazartesi-Cuma (09:00-16:00)

 

İletişim:

 Ufuk Tan Altunkaya (Oyunculuk Ana Sanat Dalı Başkanı)

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Akademik Takvim için Tıklayınız

Ders Programı için Tıklayınız

Akademik Kadro için Tıklayınız

 

- Yetenek sınavlarına başvurmak için sitemizin "Yetenek Sınavları Başvuru" bölümünden online başvuru yapmak gerekmektedir.

Online Başvuru işlemi tamamlandıktan sonra yeten sınavına gelirken öğrenci adaylarının yanlarında getirmesi gereken belgeler şu şekildedir:

  • Geçerli kimlik belgesi (Pasaport, nüfus cüzdanı ) fotokopisi 
  • Lise veya dengi okul mezuniyet belgesinin fotokopisi
  • 2 adet güncel vesikalık fotoğraf
  • Ön Kayıt için yatırılan ücretin banka dekontu veya fotokopisi
  • Online olarak gerçekleştirilen sınav başvurususu formunun çıktısı. (E-Posta olarak gönderilecektir.)

- Türkiye'den başvuracak adayların başvuru öncesinde formda belirtilen banka hesabına sınav ücretini havale yapmaları gerekmektedir.

- Almanya'dan başvuracak adaylar sınav ücretlerini formu doldurma esnasında online olarak Paypal aracılığıyla gerçekleştirebilirler.

- Türkiye'de gerçekleştirilecek olan Yetenek Sınavları 17-21 Eylül 2018 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek, kazanan adaylar 21 Eylül tarihinde açıklanacaktır. 

- Kazanan adaylara vize ve kayıt işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgi okulumuz tarafından gönderilecektir. 

- Almanya'da gerçekleştirilecek olan Yetenek sınavları Ekim ayı içinde gerçekleştirilecek olup, kazanan adaylar Ekim ayı içinde açıklanacaktır. 

- Kesin kayıt tarihleri Ekim-Aralık 2018 tarihleri arasındadır.

 

 

İletişim

Bülten Aboneliği


Okulumuzla ilgili haberleri bültenimize abone olarak edinebilirsiniz.

© 2018 Actors Company Berlin. Tüm hakları saklıdır.

Search