Türkiye  Cumhuriyeti vatandaşları Almanya'da eğitim alabilmek için D Tipi Ulusal Vizeye başvurmaları gerekmektedir. Bu vize için Türkiye'de Almanya konsolosluklarına başvurmak gerekmektedir. Başvuru süresi ve vize çıkma süresi bir kaç ayı bulabildiğinden yetenek sınavları ile eğitim başlangıcı arasına dört aylık bir süre okulumuz tarafından verilmiştir. Başvuru işleminin sonuçlanması birkaç ay sürebilmektedir.

Okulumuz tüm süre zarfında sürecin sorunsuz ilerleyebilmesi açısından öğrenci adaylarına danışmanlık ve destek vermektedir. 

Vize başvurusu sizin için yetkili Vize Bölümüne şahsen yapılmalıdır.

Vize Bölümlerine başvuruda bulunmadan önce Türkiye genelinde geçerli 08504608493 (0850460VIZE) ve yurtdışından 0090-212 -970 8493 numaralı telefondan iDATA firmasının çağrı merkezinden randevu alınması gerekmektedir. Çağrı merkezi Pazartesi – Cuma günleri arasında 08:00 – 12:30 ve 13:30 – 18:00 arasında hizmet vermektedir. Randevu ücreti 7,80 Euro olmakla birlikte kredi kartıyla ödenebilir veya öncesinde herhangi bir Yapı Kredi Bankası şubesine de ödeme yapılabilir. Ödeme şekline göre ilgili banka tarafından belirlenen ilave ücretler alınabilmekte. Alternatif olarak iDATA bürolarına da ödeme yapılabilir, fakat randevunun yine de telefonla alınması gerekmekte. Çağrı merkezinden vize ile ilgili her türlü konuda bilgi de alabilirsiniz.

iDATA`nın telefonla randevu verme hizmetinden yararlanmak istemiyorsanız, her Salı saat 8.00 ila 9.00 arasında Almanya`nın Ankara Büyükelçiliği`nin Vize Bölümü girişinden deücretsiz randevu alabilirsiniz. İstanbul`daki Başkonsolosluğa yapılacak başvurular için doğrudan İnönü Caddesi No. 10 adresinde bulunan Vize Bölümünden her Çarşamba saat 13:00 ila 14:00 arasında randevu alınabilir. İzmir´de ise başvuru sahipleri doğrudan Havuzbaşı Sok. No.1 adresinde bulunan Vize Bölümünden her Salı saat 15:00 ila 16:00 arasında randevu alabilirler. Bunun için başvuru sahibinin pasaportu ile birlikte (nüfus cüzdanı değil) şahsen müracaat etmesi gerekir. Bu randevular iDATA`nın verdiği randevulardan daha erken değildir.

18 yaşını dolduran herkesin kendisi başvuruda bulunması gerekmektedir. Reşit olmayanlarda ise velayet sahibi başvuru evrakını imzalar.

 

Vize başvurusu için gerekli olan belgeler aşağıda belirtilmiş olup, bu belgelerin asılları ile ikişer adet fotokopileri ibraz edilmelidir. Türkçe belgeler ise Almanca tercümeleriyle birlikte ibraz edilmelidir.

 

- Almanca dilinde eksiksiz olarak doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış iki adet başvuru formu (Konsolosluk Web Sitesinden İndirilmektedir.)

- İkamet Yasası’nın 54. maddesine göre gerekli ek belge (başvuru sahibi tarafından imzalanmış) (Konsolosluk Web Sitesinden İndirilmektedir.) 

- Vize süresi boyunca geçerli olacak Pasaport 

- 2 adet vesikalık fotoğraf (Biometrik)

- Neden Almanya'da ve Actors Company Berlin'de eğitim almak istediğinize dair Motivasyon yazısı

- Eksiksiz ve ayrıntılı özgeçmiş 

- Lise diploması

- Transkriptler ve Not Dökümleri

- Varsa diğer diploma(lar)

-Gerek görüldüğünde okul veya üniversiteden mezun olduktan sonra yapılan işler hakkında belgeler

- Okulumuz tarafından size verilecek olan Kabul Belgesi (“Zulassungsbescheid”)

-Varsa Dil Belgeleriniz

- Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği. Nüfus kayıt örneğinde “Düşünceler” bölümünün de eksiksiz doldurulmuş olması gerekmektedir.

- SGK’dan yurt dışı sağlık sigortası (Formül A/T 11). Bu belgenin ibraz edilemediği durumlarda: Seyahat sağlık sigortası yapıldığına dair belge. Seyahat sağlık sigortası, Almanya’da öğrenci sağlık sigortası (kayıt yaptırırken ibraz edilecek) yaptırılana dek geçerli olmalıdır.

- Almanya’da  geçim masraflarının nasıl karşılanacağına dair belge. İlk öğrenim yılının geçim masraflarının finansmanını gösteren belge yeterlidir. Bunun için aşağıdaki uygulamalardan biri tercih edilebilir:

1) Almanya’da bloke hesap hizmeti veren herhangi bir bankaya teminat ödenmesi. Bu hesaba Federal Öğrenimi Teşvik Yasası’nın (BaföG) yıllık burs miktarı olarak belirlenmiş 8.640 Avro (banka işlem ücretleri dahil değildir) ödenmeli, bu miktarın aylık 1/12’si (720 Avro) çekilebilir durumda olmalıdır. Almanya’da bloke hesap, yurt dışından da açılabilmektedir. Almanya’da bloke hesap hizmeti veren herhangi bir
bankada bloke hesap açtırabilirsiniz. Örnek:
- SUTOR Bank ile işbirliği yapmakta olan Firma FINTIBA: Hesap açma işlemi www.fintiba.com adresinden yapılmaktadır (Resmi web sitesi şu anda İngilizce hizmet vermekte olup, Alman versiyonu da öngörülmektedir). Hesabın açılması / paranın yatırılmasının ardından Mail yoluyla (müşteri numarası ve şifre ile birlikte) gönderilen teyit belgesinin bir örneğini vize başvurunuza eklemeniz gerekmektedir. Vize bölümü bloke hesabın bilgilerini kontrol edebilmektedir.

2) (GARANTÖR) İkamet Yasası’nın 66-68. maddelerine göre Almanya’da Yabancılar Dairesi’nde verilmiş ve taahhütte bulunanın ödeme gücünün kanıtlandığı bir taahhütname. Üniversite eğitimi gibi uzun süreli ikametler için verilecek taahhütnameler (garantörün) ödeme gücünün ispat edildiğine dair bir ibare taşımalıdır. (Garantörün) ödeme gücünün inandırıcı olduğu ifadesi yeterli olmamaktadır.

3) Ebeveynlerin varlık ve gelir durumları geçmiş üç ayın maaş bordroları ve banka hesap dekontları ile beyan edilmesi gerekmektedir. İbraz edilen belgelerden 8.640 Euro`ya tekabül Federal Eğitim Teşvik Yasası’nın (BAFöG) öğrenim kredisinin yıllık en
yüksek oranı, öğrenim görmekte olan çocuğun finanse edilebileceği anlaşılması gerekmektedir. Almanya`ya giriş yapılmasının ardından bir bloke hesabı açılması gerekmektedir. Açılmaması halinde Alman yabancılar dairesi oturum süresinin uzatmasını
rededebilir. Vize işleminizde bu finans beyanatı seçmeniz halinde başvuru formuna, doldurulmuş olan IB 97 no`lu formun eklenmesi gerekmektedir.

4) Üçüncü bir şahsın („Sponsor“), ebeveyn veya başvuran kişinin kendisi olmayan, gelir ve varlık beyanı. Bu durumda ya güvenilir ve maddi durumu güçlü olan bir şahıs veya bir kurum (Üniversite, kamuya yararlı kuruluş) sözkonusu olabilir. İbraz edilmesi gerekenler örneğin maaş bordroları veya geçmiş üç ayın banka hesap dekontları. İbraz edilen belgelerden, Federal Eğitim Teşvik Yasası’nın (BAFöG) yıllık öğrenim kredisinin bu dönem en yüksek oranı olan 8.640 Euro, öğrenim gören öğrencinin, finanse
edilebileceği anlaşılması gerekmektedir. Almanya`ya giriş yapılmasının ardından bir bloke hesabı açılması gerekmektedir. Açılmaması halinde Alman yabancılar dairesi oturum süresinin uzatmasını rededebilir. Vize işleminizde bu finans beyanatı seçmeniz halinde başvuru formuna, doldurulmuş olan IB 98 no`lu formun eklenmesi gerekmektedir.

Not:
Eğitiminiz boyunca öğrenci olarak bir ek işte veya ayrıca sınırlı sürelerle bir (tam zamanlı) işte çalışabilirsiniz (İkamet Yasası § 16/3). Eğitiminizi başarıyla tamamladığınız bazı durumlarda, Almanya’da eğitiminizde edinmiş olduğunuz kalifikasyonlara uygun
bir iş bulabilmeniz amacıyla, ikamet izniniz 18 aylık bir süre için uzatılabilmektedir (İkamet Yasası § 16/4)

 

Lütfen sorularınız için öğrenci işleri ile iletişime geçiniz.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

İletişim

Bülten Aboneliği


Okulumuzla ilgili haberleri bültenimize abone olarak edinebilirsiniz.

© 2018 Actors Company Berlin. Tüm hakları saklıdır.

Search